De Dakdokters

Sinds 2010 houdt Dakdokters zich bezig met de aanleg van groene daken en met de ontwikkeling, productie en installatie van slimme waterretentiedaken (polderdaken) om wateropvang op daken op afstand te meten en te regelen.

De Dakdokters is binnen Nederland een van de leidende partijen op het gebied van groene daken en voornamelijk waterretentie op het dak. Om slimme waterberging op platte daken technisch mogelijk te maken heeft De Dakdokters het Polderdak ontwikkeld. Het Polderdak maakt van het dak een slimme waterberging die wordt bestuurd. Op die manier is het systeem in staat om alle regen die op het dak valt op te slaan en op een rustig moment af te voeren of te gebruiken.

Het Polderdak fungeert als de basis van een groendak, daktuin of dakpark. Daarbij kan het water dat wordt opgeslagen worden gebruikt voor irrigatie, infiltratie of een grijswater systeem. De markt voor groene daken is in beweging, maar ook waterretentie is een in toenemende mate zeer belangrijk onderwerp voor beleidsmakers zowel in Nederland als daarbuiten. Net als Dakdokters ziet ifund regenwater als een grondstof en niet als afval dat het riool in moet. In 2017 heeft ifund groeifinanciering verstrekt aan De Dakdokters.

Gerelateerde activiteiten

Blueroof winnaar van de Circular Challenge 2017

BlueRoof ontwikkelt een substraat uit het roostergoed van de afvalwaterzuivering. In 2020 verwachten ze de eerste daken van een groen dak met het BlueRoof substraat op commerciele schaal toe te passen, maar tot die tijd moet er nog veel worden ontwikkeld en getest in samenwerking met de Hoogheemraadschappen van bv. Schieland en de Krimpenerwaard. Het… Lees meer

Ifund investeert in De Dakdokters

Ifund heeft een groeifinanciering verstrekt aan De Dakdokters Groep. We investeren hiermee in een bedrijf dat voorop loopt met slim management van regenwater.Lees meer