Energie uit de golven

Een van de investeringen van stichting ifund is Slow Mill. Ondernemer en uitvinder Erwin Croughs bouwt een machine om energie uit golven te oogsten.

De Slow Mill zet golfenergie om in elektrische energie. Een samenspel tussen een drijver op het wateroppervlak en een aantal conische bladen onder het wateroppervlak genereren enorme krachten, gedurende de gehele orbitale beweging van een golf. Deze kracht en beweging worden aan een zwaar vliegwiel doorgegeven, die een generator aandrijft.

In tegenstelling tot andere machines die energie uit golven halen (waarvan er nog niet een commercieel haalbaar is gebleken), gebruikt de Slow Mill de gehele orbitale beweging van waterdeeltjes in een golf, niet alleen de transversale of longitudinale richting. Tevens wordt niet alleen drijfvermogen ingezet, maar wordt ook energie uit de golfkolom onder het wateroppervlak gebruikt. De conische bladen die hiervoor zorgen, zijn gepatenteerd.

Verder lost de Slow Mill een groot probleem van andere machines op: De ratio tussen (staal)massa en vermogen is 2 tot wel 25x kleiner bij de Slow Mill. Andere machines gaan snel kapot in extreem weer, de Slow Mill kan makkelijk uit gezet worden, of blijven produceren, omdat de krachten gemaximaliseerd zijn.

Related activities

Kitepower receives €3m investment from ifund, ENERGIIQ and Windhandel

Kitepower was co-founded in 2016 by CEO Johannes Peschel and Roland Schmehl, advisor and TU Delft associate professor. During the past years, the team has worked on the development of  the Kitepower Falcon: a 100kW airborne wind energy (AWE) system which enables the generation of renewable energy at remote locations. The hybridisation of these so-called… read more

Zonnepanelendelen.nl

ZonnepanelenDelen is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste Nederlandse crowdfundingplatform voor zonne-energie. Sinds de start heeft het platform met meer dan 1000 leden al 900.000 euro aan crowdfunding opgehaald. Dit is onder andere vanwege de opkomende deeleconomie, enorme toename in crowdfunding en de sterk groeiende zonne-energie markt. Dankzij deze kapitaalinjectie kan het platform nu versneld… read more