Impact Investment Analyst (fulltime)

We zijn op zoek naar een analist (v/m) die ons team komt versterken! Past onderstaande vacature bij jou? Neem dan contact op met ons via info@ifund.nl

Over stichting ifund

Ifund investeert in vroege fase schaalbare ondernemingen die bijdragen aan haar missie: een wereld, waarin de mensheid zichzelf voorziet van voedsel, water, energie en grondstoffen, uit hernieuwbare bronnen en op een manier die op lange termijn echt duurzaam is, op een bij voorkeur regionale schaal, zonder schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu. In onze visie nemen ondernemers het voortouw in het realiseren van deze wereld.

Ifund is een nieuw type organisatie en moeilijk te vergelijken met andere organisaties. We zijn een mix van een traditioneel venture capital-fonds en een ondernemend familiefonds, hebben de rechtsvorm “stichting”, zijn sterk missie-gedreven en hebben de ambitie om de eigen impact te maximaliseren door zelf te groeien en meer met informal investors te werken. Als organisatie streven we naar een groei richting 10 investeringen per jaar, die we samen met ons netwerk van co-investeerders realiseren en waarin ifund veelal de grootste investeerder is.

Het operationele team bestaat momenteel uit 5 personen: Stefan van Eijk, Imro Dawson, Stijn Janssen, Dolf Kerklaan en Wouter Veer. Met vlagen is het werk intensief en uitdagend, maar tegelijkertijd kent ifund een gezonde balans tussen werk en privé, en zijn werkweken flexibel in te richten. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig buiten het werk om sociale activiteiten te ondernemen. We houden kantoor in Amsterdam. We werken deels op kantoor, deels vanuit huis, ook zonder corona.

Ons streven voor de komende 2 jaar is een gecontroleerde groei naar een team van ongeveer 7 sterk intrinsiek gedreven professionals met een heldere eigen visie op de wereld. In je eerste maanden zal je ondersteund worden door het gehele team, om zo goed in de rol te kunnen groeien. We hechten we veel waarde aan diversiteit binnen de teams waarin we investeren, maar ook in ons eigen team. Gezien onze huidige teamsamenstelling nodigen we vrouwelijke kandidaten dan ook nadrukkelijk uit om te reageren.

Werkzaamheden

Samen met de rest van het ifund-team onderzoek je investeringsmogelijkheden die aansluiten bij de missie van ifund en help je bij het beoordelen van investeringsvragen. Dit doe je door met eigen onderzoek bedrijven en markten te analyseren en experts te spreken over bepaalde thema’s. Vervolgens schrijf je concept investeringsvoorstellen voor de investeringscommissie van ifund. Op juridisch vlak draag je bij aan due diligence-onderzoeken en het opstellen van documentatie, zoals term sheets, leningsovereenkomsten en aandeelhoudersovereenkomsten.

Periodiek beoordeel je de financiële rapportages van de deelnemingen, zoals winst- en verliesrekeningen, begrotingen en cashflowprognoses. Je bereidt kwartaalvergaderingen met de deelnemingen voor door de investment managers te informeren over wat opvalt in rapportages. Verder ondersteun je bij administratieve taken zoals de registratie van contactmomenten en het beheer van de website.

Profiel

Je hebt een grote affiniteit met ondernemerschap en duurzaamheid. De visie van ifund onderschrijf je volledig. Je hebt interesse in – en kennis van – actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie en een bovenmatige interesse in de thema’s van ifund: voedsel, water, energie en grondstoffen. Bij voorkeur heb je al enige kennis opgedaan van de wereld van social enterprises en impact investment.

Verder is het volgende van toepassing op je:

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau en een bij de functie passende opleiding.
  • Je hebt bij voorkeur 0-3 jaar relevante werkervaring of je hebt ervaring als ondernemer.
  • Je kunt goed overweg met Microsoft Office (vooral Excel, Powerpoint en Word).
  • Je werkt graag met anderen samen (zoals het ifund-team, co-investeerders en ondernemers).
  • Je gaat methodisch te werk en vindt het leuk om regelmatig contracten en financiële modellen te doorgronden. Daarnaast ben je in staat analytisch te denken, kan je goed omgaan met cijfers, en ga je zelfstandig te werk.
  • Je komt graag in aanraking met complexe vraagstukken en je haalt er voldoening uit om deze gedetailleerd en zorgvuldig te behandelen.
  • Je kunt je weg vinden in businessplannen, financiële modellen en cashflow- en investerings-begrotingen. Kennis van juridische documentatie (zoals term sheets, converteerbare leningen en aandeelhoudersovereenkomsten) is een pré.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Interesse? Mail ons dan uiterlijk 12 december je CV met motivatie (info@ifund.nl). Als onderdeel van de procedure zal je minstens 2 gesprekken voeren en een case study maken. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Stijn Janssen (stijn@ifund.nl).