Impact Investment Analyst (fulltime)

We zijn op zoek naar een analist (v/m) die ons team komt versterken! Past onderstaande vacature bij jou? Neem dan contact op met ons via info@ifund.nl

Over stichting ifund

Ifund investeert in vroege fase schaalbare ondernemingen die bijdragen aan haar missie: een wereld, waarin de mensheid zichzelf voorziet van voedsel, water, energie en grondstoffen, uit hernieuwbare bronnen en zonder schadelijke gevolgen voor mens, dier en milieu. In onze visie nemen ondernemers het voortouw in het realiseren van deze wereld.

Ifund is een missiegedreven venture capital fonds dat investeert in start-ups die de duurzaamheidstransitie helpen versnellen. Als organisatie streven we naar een groei richting vijf nieuwe investeringen per jaar, die we samen met ons netwerk van co-investeerders realiseren en waarin ifund veelal de grootste investeerder is.

Je komt te werken in een operationeel team van drie personen: Stefan van Eijk, Imro Dawson en Stijn Janssen. Hiernaast zijn ook nog Wouter Veer (oprichter & adviseur), Dolf Kerklaan (finance) en Willem Grimminck (fundraising) bij de organisatie betrokken. Bij vlagen is het werk intensief en uitdagend, maar tegelijkertijd kennen we een gezonde balans tussen werk en privé, en zijn werkweken flexibel in te richten. Daarnaast vinden wij het leuk om regelmatig buiten het werk om sociale activiteiten te ondernemen. We houden kantoor in Amsterdam. We werken deels op kantoor, deels vanuit huis, ook zonder corona.

Onze ambitie voor de komende jaren is een gecontroleerde groei naar een team van ongeveer zes sterk intrinsiek gedreven professionals met een heldere eigen visie op de wereld. In je eerste maanden zal je uitgebreid ondersteund worden door het gehele team, om zo goed in de rol te kunnen groeien. We hechten veel waarde aan diversiteit binnen de teams waarin we investeren, maar ook in ons eigen team.

Werkzaamheden

Samen met de rest van het team onderzoek je investeringsmogelijkheden die aansluiten bij de missie van ifund en help je bij het beoordelen van investeringsvragen. Dit doe je door met eigen onderzoek bedrijven en markten te analyseren en experts te spreken over bepaalde thema’s. Vervolgens schrijf je investeringsvoorstellen voor de investeringscommissie van ifund. Op juridisch vlak draag je bij aan due diligence onderzoeken en het opstellen van documentatie, zoals term sheets en aandeelhoudersovereenkomsten.

Periodiek beoordeel je de financiële rapportages van de deelnemingen, zoals winst- en verliesrekeningen, begrotingen en cashflowprognoses. Je bereidt kwartaalvergaderingen met de deelnemingen voor door met de investment manager te bespreken wat opvalt in rapportages. Je werkt nauw samen met de betrokken investment manager en hebt zodoende veel contact met de ondernemers waar we in investeren. Over de loop van de tijd zul je steeds meer taken van de investment manager over kunnen nemen en richting die rol kunnen groeien. Verder ondersteun je bij administratieve taken zoals de registratie van contactmomenten en het beheer van de website.

Profiel

Je hebt een grote affiniteit met ondernemerschap en duurzaamheid en deelt de visie van ifund. Je hebt interesse in – en kennis van – actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en een bovenmatige interesse in de thema’s van ifund: voedsel, water, energie en grondstoffen. Bij voorkeur heb je al enige kennis opgedaan van de wereld van social enterprises en/of impact investment.

Verder is het volgende van toepassing op je:

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau en een bij de functie passende opleiding.
  • Je hebt bij voorkeur 0-2 jaar relevante werkervaring of je hebt ervaring als ondernemer.
  • Je beheerst Excel, Powerpoint en Word.
  • Je werkt graag met anderen samen (zoals het ifund team, co-investeerders en ondernemers).
  • Je gaat methodisch te werk en vindt het leuk om juridische contracten en financiële modellen te doorgronden. Daarnaast ben je in staat analytisch te denken, kan je goed omgaan met cijfers, en ga je zelfstandig te werk.
  • Je komt graag in aanraking met complexe vraagstukken en je haalt er voldoening uit om deze gedetailleerd en zorgvuldig te behandelen.
  • Je kunt je weg vinden in businessplannen, financiële modellen en cashflow- en investeringsbegrotingen. Kennis van juridische documentatie (zoals term sheets, converteerbare leningen of aandeelhoudersovereenkomsten) is een pré.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels.

Interesse? Mail dan je CV en motivatie naar info@ifund.nl. Als onderdeel van de procedure zal je minstens twee gesprekken voeren en een case study maken. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Stijn Janssen (stijn@ifund.nl).