Jack Bean

Ifund was in een heel vroege fase al betrokken bij de ontwikkeling van de ideeën voor Jack Bean nadat oprichter Mathijs Huis in ’t Veld ifund benaderd had met de vraag naar onze visie op hoe hij zich als ondernemer kon inzetten om de transitie van een niet-duurzaam vlees-gecentreerd dieet naar een meer plantaardig dieet te versnellen en hierdoor klimaatverandering tegen te gaan.

Jack Bean biedt bijzonder lekkere en betaalbare “fast casual” maaltijden en snacks aan op locaties met veel passanten zoals stations. Reststromen van het ene product, of van producten die niet tijdig verkopen, worden ingrediënten voor andere items op het menu. Zo wordt afval geminimaliseerd. Oprichters Mathijs en Pepijn vormen een sterk team met verschillende achtergronden. Zo heeft Mathijs eerder als ondernemer succesvol NLvoorelkaar opgericht en was Pepijn onder andere chef en oprichter van de bekende restaurants Dertien en de Eendracht.

Jack Bean sluit naadloos aan op de visie van ifund van een duurzaam voedselsysteem. Ifund heeft in 2018 samen met Stichting DOEN geïnvesteerd in Jack Bean en is sindsdien actief betrokken bij de uitrol in binnen- en (straks) buitenland van de keten.

Gerelateerde activiteiten

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen, waar we op Aarde mee te maken hebben.Lees meer

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… Lees meer