Foodlogica

After extensive research into the transportation problems in the city center, Franscesca Miazzo and Jessica Spadacini founded Foodlogica in 2014.

The company offers a sustainable alternative to the last mile of food distribution in dense urban areas. Light electric vehicles such as cargo bikes transport – mostly sustainable and locally produced – food from different hubs to three different customer groups; the customers of caterers, the customers of food producers (catering) and customers of food box suppliers. Electrically assisted cargo bikes can deliver to twice as many customers per hour in dense urban areas than diesel vans that are delayed by traffic and parking problems. The Foodlogica solution is, therefore, not only more environmentally friendly but also economically more efficient. The concept offers exciting possibilities for expansion to other cities at home and abroad. The investment in Food Logica, therefore, fits very well with ifund; the company contributes to both the food and energy transition

In 2018, ifund, as a lead investor, together with two informal investors, provided growth financing to Foodlogica.

Related activities

Cowspiracy

En waarom eigenlijk maar weinig mensen al deze dingen weten. Het is misschien een te ongemakkelijke waarheid, an too inconvenient truth. Ifund geeft deze DVD regelmatig weg, als doorgeef DVD. Heb je de film van ifund gekregen en wil je reageren? Doe dat dan via deze pagina. De film is ook online te bekijken, via… read more

Ifund investeert in FOODLOGICA

  Ifund investeert in FOODLOGICA, dat een een duurzame vorm van “last mile delivery” van voedsel in dicht stedelijk gebied biedt aan haar klanten. In Amsterdam wordt massaal gefietst, maar vervoer van voedsel in de binnenstad gebeurt nog steeds met vervuilende dieselbusjes. Francesca Miazzo en Jessica Spadacini deden uitgebreid onderzoek naar de situatie om te… read more

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… read more