Financiering
We investeren in 'impact-first' startups waarbij we tussen de €200k en €1m financieren, vaak in ruil voor een significant minderheidsbelang.
Gerelateerde activiteiten
Tiny Library ontvangt seed-financiering van ifund en Shamrock
Tiny Library is een Nederlands platform waar baby- en kinderproducten van vooraanstaande merken gehuurd kunnen worden. De consument heeft daarmee altijd een kwalitatief hoogstaand en als nieuw product in huis terwijl ondertussen wordt bijgedragen aan de circulaire economie via de transitie van bezit naar gebruik. De propositie wordt in Nederland uitgebouwd, alvorens over de grenzen… Lees meer
Management buy-out The Reclaimers
Sinds 2010 houdt The Reclaimers (voorheen De Dakdokters Groep) zich via dochterondernemingen De Dakdokters en Metropolder Company bezig met de aanleg van groene daken en met de ontwikkeling, productie en installatie van slimme waterretentiedaken. Stichting ifund heeft in 2017 in The Reclaimers geïnvesteerd en heeft de onderneming zo geholpen om zich verder te ontwikkelen en… Lees meer
De Streekboer ontvangt groei-investering van ifund
De Streekboer is in 2015 opgericht door Sandra Ronde. Via het platform kunnen consumenten groenten, fruit, vlees, zuivel, brood en meer rechtstreeks van de lokale boer bestellen. De boodschappen worden vervolgens thuisbezorgd of zijn af te halen bij een van de ruim dertig afhaalpunten in Noord-Nederland. Met deze activiteiten draagt de onderneming bij aan een… Lees meer
Nieuw groeikapitaal voor Jack Bean door ifund en Stichting DOEN
Jack Bean is in 2018 opgericht door sociaal ondernemer Mathijs Huis in ’t Veld en duurzame chef en restaurantondernemer Pepijn Schmeink. Het bedrijf serveert lokaal en 100% plantaardig eten op drukke plekken in de stad, en is een pionier in de transitie naar een gezonder en duurzamer dieet. Hierbij hanteert Jack Bean een ketenaanpak, waarbij… Lees meer
Investering voor MycoTEX door ifund en ROM Utrecht Region
Met deze technologie stelt MycoTEX modemerken in staat producten te fabriceren die minder energie, water en chemicaliën nodig hebben dan conventionele materialen zoals leer en textiel. Bovendien wordt het product in 3D vervaardigd in plaats van 2D, wat resulteert in minder snijafval. Verder leent de methode zich uitstekend voor lokale productie, waardoor veel onnodige transportkilometers… Lees meer
Reliving haalt eerste investering op bij stichting ifund
“Reliving moet een plek zijn waar je als eerste een kijkje neemt wanneer je op zoek bent naar een interieuritem,” aldus Ananda van Doorn, medeoprichter van Reliving. Sinds de oprichting in 2019 is het team hard op weg om deze visie waar te maken. Hiermee hoopt Reliving een tegengeluid te kunnen bieden aan fast furniture.… Lees meer
Kitepower ontvangt €3m investering van ifund, ENERGIIQ en Windhandel
Kitepower werd in 2016 opgericht door CEO Johannes Peschel en Roland Schmehl, adviseur en universitair hoofddocent aan de TU Delft. Het team heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Kitepower Falcon: een 100kW airborne wind energy (AWE) systeem dat energieopwekking mogelijk maakt op afgelegen locaties. De hybridisering van deze zogeheten ‘microgrids’ is… Lees meer
Stichting ifund investeert in De Clique
Op dit moment gaat het overgrote deel van de groente- en fruitresten nog de verbrandingsoven in. Dit terwijl biostromen zoals koffiedik en sinaasappelschillen ook een waardevolle grondstof kunnen vormen om nieuwe producten van te maken. De Clique draagt met haar oplossing bij aan de transitie richting de verwaarding van deze reststromen: afval bestaat niet. De… Lees meer
Ifund verstrekt lening aan La Almendrehesa
La Almendrehesa is ontstaan vanuit de organisatie AlVelAl, wat op zichzelf een initiatief is van Commonland. AlVelAl is opgezet in 2014 met het doel lokale boeren in de Altiplano te ondersteunen in het gebruik van methodes voor regeneratieve landbouw. Op deze manier kan land dat is aangetast door bodemerosie en droogte als gevolg van monocultuur… Lees meer
Rechtstreex ontvangt investering van stichting ifund
De huidige voedselketen is gekenmerkt door geglobaliseerde, industriële productie waarin voedsel een anonieme ‘commodity’ is. De grote lengte van de ketens leidt ertoe dat marges voor producenten worden uitgedund, en corporates de meeste waarde uit de voedselketen trekken. De menselijke maat ontbreekt: productie wordt binnen dit systeem te allen tijde gemaximaliseerd, terwijl de consument en… Lees meer