Over ons

De stichting is opgericht in 2014 en heeft een bestuur en een investeringscommissie. In de loop van 2015 is een raad van advies gevormd, met adviseurs en experts met diverse specialisaties, zoals zonne-energie technieken, biologische landbouw en financieringsvormen.

ANBI status

Stichting ifund heeft direct na de oprichting de ANBI status aangevraagd. Kijk op onze ANBI pagina, voor relevante gegevens.

Vacatures

Herken je jezelf in de visie en missie van ifund en wil je graag bijdragen aan de transitie naar een duurzame wereld? Samenwerken met pragmatische idealisten, ondernemers, wetenschappers, investeerders? Kijk bij vacatures.

Heb je specialistische kennis en wil je betrokken zijn bij ifund als adviseur? Neem dan contact op met Stefan van Eijk.

Team

Stefan van Eijk

fund manager

Stefan is in 2016 gestart als investment manager voor ifund en inmiddels fund manager. Daarvoor was hij ondernemer en bracht hij met 3ax Cycling een innovatief racefietspedaal op de markt.

Imro Dawson

investment manager

Imro is in 2021 gestart bij ifund. Hiervoor heeft hij 4 jaar als strategieconsultant gewerkt bij EY-Parthenon, na eerder twee technische masters te hebben afgerond aan de Universiteit Twente.

Stijn Janssen

investment associate

Stijn heeft na een master International Management en een bachelor Filosofie ervaring opgedaan bij ING M&A en Gain.pro, een fintech start-up. Sinds 2020 is hij actief als investment analyst voor ifund.

Benedetta Garofalo

investment analyst

Benedetta heeft Economie en Internationale Betrekkingen gestudeerd. Daarnaast heeft zij ervaring met start- en scale-ups door haar werk bij The Selection Lab en Shypple. Sinds 2023 werkt zij bij ifund.

Dolf Kerklaan

finance assistant

Dolf is sinds 2019 actief voor zowel ifund als BlueCity. Hij heeft ervaring opgedaan bij verschillende financiële adviesbureaus na eerder een carrière als profvoetballer te hebben gevolgd.

Wouter Veer

oprichter & adviseur

Wouter heeft ifund opgericht en het team de eerste jaren geleid. Hij is een impactgedreven ondernemer en wil zoveel mogelijk jonge duurzame ondernemingen ondersteunen.

Willem Grimminck

investor relations

In 2022 is Willem aangehaakt, om ons netwerk van co-investeerders (wefund) uit te breiden. Hij heeft jaren ervaring als ondernemer en het bouwen van communities binnen impact investing.

Bestuur en directie

Derk Loorbach

voorzitter

Hoogleraar socio-economische transities aan de Erasmus Universiteit en directeur bij Dutch Research Institute for Transitions (DRIFT)

Wouter Veer

penningmeester

Ondernemer en oprichter van Pay for People. Initiatiefnemer en adviseur van stichting ifund.

Dorien Goris

secretaris

Jurist bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Armand Salomon

bestuurslid

Ondernemer en oprichter van Equilibre, een passie voor topsport, bij Feyenoord Basketball verantwoordelijk voor commerciële en technische zaken.

Investeringscommissie

De investeringscommissie bestaat uit het bestuur en twee onafhankelijke commissieleden. Financiering wordt alleen verstrekt na goedkeuring van de investeringscommissie.

Dirk Aleven

Ondernemer en oprichter van MeetIn, One to Watch en FoodVentures.

Bart Veldman

Ervaren investeringsprofessional door achtergrond bij No Such Ventures, Coloured Finches en Mentha Capital.