Portfolio

Ifund heeft een divers portfolio met ondernemingen die positief en meetbaar bijdragen aan het versnellen van de transitie op een of meerdere focusgebieden; energie, voedsel, water en grondstoffen.

La Almendrehesa

La Almendrehesa commercialiseert organische amandelen en overige lokale producten uit de Altiplano Estepario, een gebied in Zuid Spanje. In samenwerking met AlVelAl en Commonland vervult La Almendrehesa een essentiële rol in de toepassing van regeneratieve agricultuur door lokale boeren in de Altiplano.

BlueCity

BlueCity huist sinds eind 2015 in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana aan de Maas in Rotterdam en heeft als doel de transitie van de oude, eindige economie naar de nieuwe, circulaire economie te versnellen. BlueCity dient als impact incubator voor ondernemers als kantoor, werkplaats of laboratorium en past zo goed binnen onze activiteiten.

Bundles

Bundles biedt abonnementen op hoogwaardige kwaliteit witgoed (e.g. wasmachines en vaatwassers) en andere huishoudelijke spullen zoals koffiemachines en zelfs bedden aan. Ifund heeft meerdere leningen aan het bedrijf verstrekt, met de gedachte hiermee ook de weg te effenen voor meer reguliere financiers zoals banken die nog zoekende zijn naar hun rol in de circulaire economie.

Closing The Loop

Closing The Loop (CTL) biedt gebruikers en verkopers van telefoons een eenvoudige oplossing om hun apparaat materiaalneutraal en afvalvrij te maken door afgedankte telefoons namens klanten te verzamelen en deze op een op een basis te recyclen. CTL past om die reden binnen ons focusgebied afval.

De Dakdokters

De Dakdokters leggen groene daken aan en ontwikkelen, produceren en installeren slimme waterretentiedaken (polderdaken) om wateropvang op daken op afstand te meten en te regelen. Net als Dakdokters ziet ifund regenwater als een grondstof en niet als een afvalproduct.


De Clique

De Clique haalt met haar grondstoffenservice biostromen zoals koffiedik en sinaasappelschillen CO2-neutraal op bij bedrijven, supermarkten en horeca in stedelijke gebieden. Met deze reststromen worden vervolgens nieuwe producten ontwikkeld zoals brood, zeep en bier.

Foodlogica

Foodlogica biedt een duurzame oplossing voor de “last mile” van voedseldistributie in dicht stedelijk gebied. Dit doen ze o.a. met elektrisch ondersteunende bakfietsen. Ifund heeft in Foodlogica geïnvesteerd omdat het bedrijf bijdraagt aan zowel de voedsel- als energietransitie.

Jack Bean

Jack Bean is een vegan fast food keten die lekkere en betaalbare maaltijden en snacks aanbiedt. Reststromen van het ene product, of van producten die niet tijdig verkopen, worden ingrediënten voor andere items op het menu. Zo wordt afval geminimaliseerd, wat in lijn is met onze visie op een duurzaam voedselsysteem.

Kitepower

Kitepower ontwikkelt innovatieve airborne wind energy (AWE) systemen als kostenefficiënt alternatief voor conventionele windturbines. Met deze technologie hoopt Kitepower de off- en microgrid markt te revolutioneren, waar energieopwekking via dieselgeneratoren nog de norm is. Het product in ontwikkeling is de Falcon, een 100kW kite die eenvoudig te installeren en transporteren is.

Rechtstreex

Rechtstreex realiseert een kortere en transparantere voedselketen waarin de producent een eerlijke prijs krijgt, en de consument bewustere keuzes kan maken. Op het online platform van Rechtstreex bestellen wekelijks meer dan 2.000 consumenten seizoensproducten van ruim 100 boeren en makers uit de regio Rotterdam.

Reliving

Reliving ontwikkelt een online platform voor betaalbaar vintage meubilair. Via deze gecureerde marktplaats geeft de onderneming een tweede leven aan hoogwaardige interieurobjecten, om zo hergebruik te bevorderen. Hiermee laat Reliving een sterk tegengeluid aan de negatieve impact van de meubelindustrie, die de afgelopen jaren is gestegen met de opkomst van fast furniture.

Rotterzwam

Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en verkoopt deze aan restaurants en supermarkten. Ifund heeft een lening verstrekt omdat Rotterzwam net als wij gelooft in een samenleving die kringlopen sluit door o.a. afvalstromen en voedselproductie te combineren.

Summerheat

Summerheat ontwikkelt ondergrondse warmteopslagtechnologie. Door dit product kunnen eengezinswoningen met lokaal opgewekte energie warm water opslaan om te gebruiken wanneer nodig. Ifund heeft geïnvesteerd in Summerheat en een directe rol gespeeld bij het ontstaan van de onderneming.

Vet & Lazy

Vet & Lazy is een brouwerij van speciaalbier dat zo circulair mogelijk gebrouwen wordt. Ze experimenteren met de instroom van afvalstromen zoals regenwater om te gebruiken als grondstof. Omdat zij veel werken met restproducten sluiten zij goed aan bij onze visie op een duurzaam voedselsysteem en het sluiten van kringlopen.

ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen is een platform voor zonne-energie, waardoor iedereen ongeacht waar men woont kan meedoen in zonne-energieprojecten. Zij keren hierbij jaarlijks rendement uit op basis van de productie van het zonne-energieproject - hetzelfde principe als wanneer je zelf zonnepanelen op je dak hebt. De organisatie draagt hiermee bij aan de energietransitie en maakt dit voor iedereen toegankelijk.