The Reclaimers

Sinds 2010 houdt The Reclaimers (voorheen De Dakdokters Groep) zich via dochterondernemingen De Dakdokters en Metropolder Company bezig met de aanleg van groene daken en met de ontwikkeling, productie en installatie van slimme waterretentiedaken.

De Dakdokters is binnen Nederland een leidende partij op het gebied van (aanleg van) groene daken.  Metropolder Company heeft een innovatief systeem ontwikkeld om slimme waterberging op platte daken technisch mogelijk te maken. Met deze technologie wordt van het dak een slimme waterberging gemaakt die op afstand kan worden aangestuurd. Op die manier wordt alle regen die op het dak valt opgeslagen en op een rustig moment afgevoerd of gebruikt.

De synergie tussen beide dochterondernemingen is groot, aangezien het systeem van Metropolder Company fungeert als de basis van een groendak, daktuin of dakpark, welke door De Dakdokters aangelegd kunnen worden. Daarbij kan het water dat wordt opgeslagen worden gebruikt voor irrigatie, infiltratie of een grijswater systeem. De markt voor groene daken is in beweging, maar ook waterretentie is een steeds belangrijker onderwerp voor bedrijven en beleidsmakers in Nederland en daarbuiten. Net als The Reclaimers ziet ifund regenwater als een grondstof en niet als afval dat het riool in moet.

In 2017 heeft ifund groeifinanciering verstrekt aan The Reclaimers. Eind 2021 heeft er een management buy-out plaatsgevonden waarbij de directie alle aandelen van ifund heeft overgenomen. Vanuit ifund wordt tevreden teruggekeken op de groei en impact die samen met De Dakdokters en Metropolder Company is bereikt.

Gerelateerde activiteiten

Blueroof winnaar van de Circular Challenge 2017

BlueRoof ontwikkelt een substraat uit het roostergoed van de afvalwaterzuivering. In 2020 verwachten ze de eerste daken van een groen dak met het BlueRoof substraat op commerciele schaal toe te passen, maar tot die tijd moet er nog veel worden ontwikkeld en getest in samenwerking met de Hoogheemraadschappen van bv. Schieland en de Krimpenerwaard. Het… Lees meer

Ifund investeert in De Dakdokters

Ifund heeft een groeifinanciering verstrekt aan De Dakdokters Groep. We investeren hiermee in een bedrijf dat voorop loopt met slim management van regenwater.Lees meer