Rotterzwam

Rotterzwam kweekt oesterzwammen op koffiedik en verkoopt deze aan restaurants en supermarkten. Misschien heb je de oesterzwam-bitterballen al eens geproefd.

Ook verkoopt Rotterzwam een growkit zodat mensen thuis hun koffiedik kunnen gebruiken om zelf oesterzwammen in te kweken. Rotterzwam sluit goed aan bij enkele doelstellingen van ifund. Beide organisaties geloven wij in een samenleving die kringlopen sluit en geloven wij dat afvalstromen een bron van voedsel vormen. Daarnaast stimuleren wij de transitie naar een plantaardig dieet en onderstreept ifund het belang van lokale productie. Rotterzwam heeft een lokale kwekerij waar maandelijks 6.000 tot 7.000 kilo koffiedik omgezet wordt in 1.200 tot 1.400 kilo oesterzwammen.

Ifund is sinds 2016 betrokken bij Rotterzwam en heeft een lening verstrekt om o.a. containers aan te schaffen waarin de zwammen gekweekt worden.

Gerelateerde activiteiten

Ifund investeert in Mush Nepal

Voor paddenstoelenkweek is zaad (broed) nodig dat nu ge├»mporteerd wordt uit buurlanden China en India. De zaden zijn levende organismen en ten gevolge van transport en contaminatie is de kwaliteit van het zaad eenmaal in Nepal zo slecht dat er grote verliezen in productie (50%) optreden. Lokale zaadproductie is door gebrekkige kennis en faciliteiten ook… Lees meer

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen, waar we op Aarde mee te maken hebben.Lees meer