ReSolved Technologies

ReSolved Technologies is een hoogtechnologische start-up in plastic recycling. Met haar technologie maakt ReSolved het mogelijk kunststoffen hoogwaardig te recyclen, waardoor de technische kringloop van plastics vergaand gesloten kan worden. ReSolved richt zich specifiek op het recyclen van engineering plastics (zoals ABS en HIPS) door middel van solvent-based recycling, waarbij de plastics worden opgelost.

ReSolved Technologies is gespecialiseerd in recycling op basis van oplosmiddelen en biedt hiermee een oplossing voor de afvalstromen van moeilijk te recyclen kunststoffen. De technologie bestaat uit het selectief oplossen van kunststoffen gevolgd door een grondige zuivering van de polymeeroplossing inclusief het verwijderen van schadelijke additieven, wat resulteert in gerecycled materiaal van near-virgin kwaliteit.

Ifund investeerde in augustus 2023 in ReSolved Technologies samen met Brightlands Venture Partners. Met de financiering kan ReSolved recyclaat produceren voor verschillende toepassingen, waaronder de auto-industrie en de bouw. Zo kan de technologie verder ontwikkeld worden en komt commercialisatie in zicht.

Gerelateerde activiteiten

BlueCity010

Stichting ifund ondersteunt de oprichting van BlueCity010 in het voormalige Tropicana pand aan de Maasboulevard in Rotterdam.Lees meer

De duurzame samenleving

Voorzitter van ifund, Derk Loorbach, tevens hoogleraar sociaal-economische transities geeft zijn visie aan De Correspondent over ons energiesysteem.Lees meer