La Almendrehesa

La Almendrehesa is actief in de commercialisatie van organische amandelen en overige lokale producten uit de Altiplano Estepario, een regio in Zuid Spanje. La Almendrehesa werkt samen met AlVelAl om lokale boeren in de Altiplano te ondersteunen in het gebruik van methodes voor regeneratieve landbouw.

Door het toepassen van regeneratieve landbouw kan land dat is aangetast door bodemerosie en droogte als gevolg van monocultuur hersteld worden naar een bloeiend ecosysteem. In de kennisdeling met boeren staat voor deze organisaties het ‘4 Returns’ principe centraal: investeren in de regeneratie van een bepaald gebied zou moeten resulteren in brede waarde voor de gehele gemeenschap. Die waarde bestaat uit return of inspiration, return of social capital, return of nature, maar ook return on investment. Meer informatie over de achtergrond van La Almendrehesa, AlVelAl en het ‘4 Returns’ framework is te vinden in dit artikel op de website van Commonland.

La Almendrehesa wordt geleid door Frank Ohlenschlaeger, een bevlogen en toegewijde ondernemer die veel ervaring heeft in de regio. Na Frank een aantal jaar gekend te hebben, heeft ifund in oktober 2020 een lening verstrekt als voorfinanciering voor de inkoop van organische producten door La Almendrehesa. Deze lening is ingezet naast reeds bestaande leningen door Commonland en ImpactAvio.

Een van de grootste producenten binnen La Almendrehesa is La Junquera, de familieboerderij van Alfonso Chico de Guzmán – een mooie reportage van zijn verhaal zie je hieronder:

Gerelateerde activiteiten

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen, waar we op Aarde mee te maken hebben.Lees meer

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… Lees meer