Reliving

Reliving is een online marktplaats voor betaalbaar vintage meubilair. Vanuit het kantoor in Amsterdam werkt het team aan de gezamenlijke ambitie: marktleider worden in tweedehands interieurobjecten om zo de impact van de meubelindustrie te verlagen.

Reliving is in 2019 opgericht door Ananda van Doorn, Jody Klaassen en Vincent van Leeuwen. Het idee is ontstaan uit de frustratie die gepaard ging met het aanschaffen van tweedehands meubilair: beperkte service, onbetrouwbare verkopers en een onoverzichtelijk aanbod. Via een platform waar curatie, betrouwbaarheid en een intuïtieve klantervaring voorop staan, biedt Reliving een solide oplossing. Op die manier verbindt Reliving kopers en verkopers van hoogwaardige tweedehands meubelen.

Met haar platform heeft Reliving een zeer schaalbare propositie neergezet, waarmee efficiënt op grote schaal impact kan worden bereikt. Deze impact is gericht op het verlagen van de uitstoot van de meubelindustrie, door hergebruik te faciliteren en stimuleren. Hiermee vormt Reliving een alternatief voor de trend van fast furniture, dat de laatste jaren steeds meer in opkomst is en relatief onderbelicht blijft. Door bespaarde CO2 uitstoot inzichtelijk te maken en drempels als vervoer, lastige vindbaarheid of weinig kwalitatief aanbod weg te nemen geeft het team hun missie vorm: fast furniture de wereld uit helpen.

Vanaf het begin zijn we met ifund onder de indruk geweest van wat Reliving in relatief korte tijd had bereikt. Het team heeft bewezen een impactgerichte onderneming neer te kunnen zetten waarbij sterke groei en een consistente klantervaring uitstekend samengaan. Uiteindelijk heeft ifund in juli 2021 in Reliving geïnvesteerd, en ondersteunt sindsdien het team bij de verdere groei van het platform.

In april 2021 is Reliving te zien geweest bij een feature van NH Nieuws – zie hier het resultaat!