Vet & Lazy

Vet & Lazy, gevestigd in BlueCity in Rotterdam, is een speciaalbier brouwerij die het bier zo circulair mogelijk brouwt. Het bedrijf is organisch gegroeid vanuit de liefde van vier vrienden voor het zelf brouwen van bier.

Vet & Lazy experimenteert met zowel de instroom van ingrediënten zoals regenwater, sorghum en oud brood als grondstof, alsook met het nuttig inzetten van hun eigen restproducten, bijvoorbeeld bierbostel als grondstof voor koekjes of granola en CO2 als input voor de nabijgelegen algenkwekerij Spireaux. Vet & Lazy is erg onderscheidend in positieve zin, neemt toe in populariteit en verkoopt  inmiddels aan veel horecagelegenheden en retail, onder andere bij een aantal Albert Heijn en Jumbo filialen in Rotterdam. Vet & Lazy past binnen het thema voedsel en draagt bij aan een duurzamere samenleving. Er is een grote nadruk op het regionale aspect van grondstoffen, reststromen en klandizie. De ondernemers hebben enthousiasmerende intrinsieke drijfveren om steeds duurzamer en meer circulair te werken en dragen dit ook uit naar klanten. Er valt veel winst te behalen, omdat de bierindustrie er één is waar de keten nog verregaand en relatief gemakkelijk van lineair naar circulair kan bewegen.

Ifund heeft in 2017 groeifinanciering verstrekt aan Vet & Lazy en is sinds 2019 samen met twee andere informal investors aandeelhouder van de onderneming.

Gerelateerde activiteiten

De duurzame samenleving

Voorzitter van ifund, Derk Loorbach, tevens hoogleraar sociaal-economische transities geeft zijn visie aan De Correspondent over ons energiesysteem.Lees meer

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… Lees meer