ZonnepanelenDelen

ZonnepanelenDelen is het grootste platform voor zonne-energie buiten het eigen huis in Europa.

Via ZonnepanelenDelen kan iedereen, ongeacht waar men woont, ongeacht bij welke energieleverancier men klant is meedoen in de zonne-energieprojecten. Dit kan al vanaf €25. De opbrengst van de zonnepanelen op bijvoorbeeld scholen, bedrijfsgebouwen of bij agrariërs worden via het platform direct verrekend met de investeerders (zogeheten ZonneDelers). Inmiddels zijn er al eerder meer dan 60 zonne-energieprojecten gefinancierd voor 100.000 zonnepanelen met behulp van duizenden Zonnedelers.

ZonnepanelenDelen is recent door de Verenigde Naties genomineerd voor de United Nations Lighthouse activity award omdat hun oplossing bijdraagt aan de SDG’s (Sustainable Development Goals) doelstellingen. ZonnepanelenDelen sluit aan bij ifund’s thema energie en draagt bij aan het versnellen van de energietransitie door ervoor te zorgen dat duurzame energie voor iedereen toegankelijk wordt.

In 2015 heeft ifund samen met Stichting DOEN en een informal investor een groeifinanciering verstrekt aan ZonnepanelenDelen.

Gerelateerde activiteiten

Energie uit golven

Een van de investeringen van stichting ifund is Slow Mill. Ondernemer en uitvinder Erwin Croughs bouwt een machine om energie uit golven te oogsten.Lees meer

Ifund investeert in energieopslag startup Summerheat

Summerheat ontwikkelt technologie die het mogelijk maakt om langdurig thermische energie (warmte) op te slaan. Ifund is sinds 2019 betrokken als investeerder.Lees meer