LOKOL

Ifund was in een vroege fase al betrokken bij de ontwikkeling van de ideeën voor LOKOL, voorheen bekend als Jack Bean. Oprichter Mathijs Huis in ’t Veld had ons benaderd met de vraag hoe hij zich als ondernemer kon inzetten voor de voedseltransitie. Met LOKOL versnellen hij en mede-oprichter Pepijn deze transitie van een niet-duurzaam, vlees-gecentreerd dieet naar een meer plantaardig dieet, om zo klimaatverandering tegen te gaan.

LOKOL biedt bijzonder lekkere en betaalbare “fast casual” maaltijden en snacks aan op locaties met veel passanten zoals winkelstraten en stations. Reststromen van het ene product, of van producten die niet tijdig verkopen, worden ingrediënten voor andere items op het menu. Zo wordt afval geminimaliseerd. Oprichters Mathijs en Pepijn vormen een sterk team met verschillende achtergronden. Zo heeft Mathijs eerder als ondernemer succesvol NLvoorelkaar opgericht en was Pepijn onder andere chef en oprichter van de bekende restaurants Dertien en de Eendracht.

Na in Rotterdam te zijn gestart, is LOKOL nu actief in Amsterdam. Op de Kinkerstraat 140 kan iedereen nu genieten van de “signature” burgers, bowls en wraps. Het doel is om een netwerk van vestigingen binnen de hoofdstad op te zetten, om zo daar binnen een tijdsbestek van 30 minuten iedereen te kunnen bedienen van een gezonde, duurzame maaltijd.

LOKOL sluit naadloos aan op de visie van ifund van een duurzaam voedselsysteem. Ifund heeft in 2018 samen met Stichting DOEN geïnvesteerd in het initiële concept Jack Bean, en is sindsdien actief betrokken bij de uitrol van LOKOL in binnen- en (straks) buitenland van de keten.

Gerelateerde activiteiten

Cowspiracy

De documentaire Cowspiracy gaat over de invloed van de vleesindustrie op de grootste problemen, waar we op Aarde mee te maken hebben.Lees meer

Ifund investeert in Jack Bean

Stichting ifund heeft samen met DOEN participaties geïnvesteerd in Jack Bean, “plant-based fast cuisine”. In juni 2018 is de pilot store geopend aan het Weena, tegenover Centraal Station Rotterdam. Jack Bean maakt gezond en smakelijk fastfood vrij van vlees of zuivel, voor een aantrekkelijke prijs. Oprichters Mathijs Huis in ’t Veld en Pepijn Schmeink vormen… Lees meer