Bundles

Bundles biedt abonnementen op hoogwaardige kwaliteit witgoed (wasmachines, vaatwassers etc.) en andere huishoudelijke spullen zoals koffiemachines en zelfs bedden aan.

Door te betalen voor gebruik in plaats van bezit draagt dit businessmodel bij aan de circulaire economie. Dit zorgt ervoor dat het belang van een goede kwaliteit (onderhouds-)zuinige machine die lang meegaat weer bij de fabrikant komt te liggen. Er is geen investeringsdrempel voor de klant, maar er kan wel gebruik worden gemaakt van apparaten die zuinig zijn, de beste prestaties leveren, per wasbeurt voordeliger zijn en duurzaam ontworpen zijn. Verder wordt het apparaat met internet verbonden, zodat inzichtelijk wordt hoeveel energie het apparaat gebruikt en wanneer het apparaat onderhouden moet worden. Hiermee kunnen de gebruikskosten en de impact op het milieu verder worden beperkt.

Bundles sluit goed aan bij het voor ifund belangrijke thema afval(verwerking). 

Ifund heeft sinds 2015 meerdere leningen aan het bedrijf verstrekt om de apparaten voor te financieren, met de gedachte hiermee ook de weg te effenen voor meer reguliere financiers zoals banken die nog zoekende zijn naar hun rol in de circulaire economie.

Gerelateerde activiteiten

Ifund investeert in Bundles

Ifund heeft samen met Bundles een vorm gevonden voor financiering van apparaten, die binnen een abonnementsmodel aan klanten ter beschikking worden gesteld. Zo versnellen we de circulaire economie en stimuleren we het betalen voor gebruik van een apparaat in plaats van het bezit ervan. Lees meer

Zonnepanelendelen.nl

Stichting ifund heeft een investering gedaan in een crowdfund platform voor zonnepanelen. Door de investering, die samen met stichting DOEN wordt gedaan, kan zonnepanelendelen.nl zijn groeiambities verder vorm geven.Lees meer