Kitepower ontvangt €3m investering van ifund, ENERGIIQ en Windhandel

Stichting ifund, ENERGIIQ en Windhandel Beheer investeren elk €1m in Kitepower, een start-up in innovatieve windenergie. De hernieuwbare energie zal gebruikt worden in afgelegen gebieden, waar vervuilende dieselgeneratoren nog de norm zijn. Hiermee hoopt Kitepower bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie. De investering werd op 16 juni beklonken bij Kitepower in Delft.

Kitepower werd in 2016 opgericht door CEO Johannes Peschel en Roland Schmehl, adviseur en universitair hoofddocent aan de TU Delft. Het team heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van de Kitepower Falcon: een 100kW airborne wind energy (AWE) systeem dat energieopwekking mogelijk maakt op afgelegen locaties. De hybridisering van deze zogeheten ‘microgrids’ is hoognodig, gezien het huidige grootschalige gebruik van dieselgeneratoren. Via deze innovatieve vorm van hernieuwbare energie hoopt Kitepower haar missie te realiseren: ‘clean, affordable and sustainable energy for everyone’.

Kitepower zal de investering gebruiken om de technologie de commercialiseren en de organisatie verder uit te bouwen. Het team werkt toe naar haar eerste commerciële pilots, die gepland staan voor komend jaar. Naast financiële ondersteuning biedt het consortium van investeerders toegang tot een breed netwerk van experts en contacten die de uitrol van de technologie verder aanstuwen.

Stefan van Eijk, fondsmanager bij ifund: “Wij geloven dat Kitepower een katalysator voor airborne wind energy zal blijken, wat duurzame energie mogelijk maakt voor een compleet nieuw marktsegment. We verheugen ons op de komende periode en zullen Kitepower ondersteunen bij de verdere commercialisering van hun technologie.”

De investering is gedaan samen met co-investeerders ENERGIIQ en Windhandel Beheer, het investeringsvehikel van Henk Hutting, ook wel de grootste fan van Kitepower genoemd. Als vroege investeerder en bevlogen adviseur heeft hij in de afgelopen jaren Kitepower in belangrijke mate ondersteund. Ondanks zijn overlijden eerder dit jaar, zijn we zeer dankbaar dat Henks nalatenschap via Kitepower voortleeft.

Voor meer informatie, zie het persbericht.

Gerelateerde activiteiten

Ifund investeert in energieopslag startup Summerheat

Summerheat ontwikkelt technologie die het mogelijk maakt om langdurig thermische energie (warmte) op te slaan. Ifund is sinds 2019 betrokken als investeerder.Lees meer

Ifund investeert in Bundles

Ifund heeft samen met Bundles een vorm gevonden voor financiering van apparaten, die binnen een abonnementsmodel aan klanten ter beschikking worden gesteld. Zo versnellen we de circulaire economie en stimuleren we het betalen voor gebruik van een apparaat in plaats van het bezit ervan. Lees meer

Zonnepanelendelen.nl

Stichting ifund heeft een investering gedaan in een crowdfund platform voor zonnepanelen. Door de investering, die samen met stichting DOEN wordt gedaan, kan zonnepanelendelen.nl zijn groeiambities verder vorm geven.Lees meer