BlueCity

BlueCity is één van de eerste investeringen van ifund. BlueCity huist sinds eind 2015 in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana aan de Maas in Rotterdam.

BlueCity heeft als doel de transitie van een oude, eindige economie naar een nieuwe, circulaire economie te versnellen. Dat doet zij door ondernemers te huisvesten in een multifunctioneel gebouw en hen te faciliteren, agendavoerder te zijn van programmering omtrent circulaire – en duurzame economie in Rotterdam. Het is een open plek, waar kennis wordt gedeeld en men kan zien hoe de economie en voedselvoorziening van de toekomst eruitziet. De ondernemers gebruiken elkaars reststromen als nieuwe grondstoffen, sluiten kringlopen en bouwen een nieuw ecosysteem, naar voorbeeld van de circulaire natuur. Benieuwd? Kom een keer langs bij een van de evenementen. Er worden regelmatig uitdagende lezingen gegeven door inspirerende pioniers op het gebied van duurzaamheid.

We zijn sinds het begin (2015) betrokken geweest bij het financieren van de organisatie en de aankoop van het pand en de verbouwingen, waardoor het gebouw circulair heeft kunnen transformeren.

Gerelateerde activiteiten

BlueCity010

Stichting ifund ondersteunt de oprichting van BlueCity010 in het voormalige Tropicana pand aan de Maasboulevard in Rotterdam.Lees meer

De duurzame samenleving

Voorzitter van ifund, Derk Loorbach, tevens hoogleraar sociaal-economische transities geeft zijn visie aan De Correspondent over ons energiesysteem.Lees meer